onsdag 21 september 2011

Recension: Matis Exfoliating body gel & Essential Moisturising Body lotion

"Matis är en komplett, växtbaserad hudvårdsserie som enbart använder det bästa från naturen: växtextrakt, växtoljor, aromaterapi, alger och vitaminer. Samtliga produkter baseras på växtteknologi, där Matislaboratoriet utanför Paris är världsledande."

Exfoliating body gel är en mjuk exfolierande krämgel, avlägsnar döda hudceller med naturliga peelingkorn från jojobakärnor. Den verkar fruktgivande, lugnande, rengörande och läkande,

Jag upplever denna mer som en lättare kräm peeling, det där med att den ska vara en krämgel förstår jag inte riktigt.. Men iallafall så är detta en superskön peeling, sådär lagom rivig doftar hur gott som helst av sandelträ och nånting som känns lite mintigt kanske rosmarin. Huden känns väldigt behagligt återfuktad och ren.
Priset ca 355:-
Storlek 200 ml
Vart? På salonger som har märket, tror även att det ska finnas på Åhléns city i Stockholm.
Betyg: 4/5 (priset drar ner betyget lite)

Essential Moisturising body lotion är en fuktgivande, remineraliserande och elastisitetökande body lotion som är baserad på alg-, växt- och aromaterapi. Den bygger upp kroppens naturliga balans och skydd, reglerar det döda hudcellagret och motverkar torr och grov hud. Den har eteriska oljor från neroli,  lavendel, myrta och kamomill.

Denna bodylotion doftar precis lika gott som peelingen. Den lägger sig inte som en hinna på huden utan går in fort, den är väldigt dryg då det inte behövs så mycket utav den. Däremot tycker jag den är lite för lätt för vinterhalvåret, den funkar bra nu på hösten även på våren och sommaren men till vintern blir den lite för klen.

Pris: Ca 425:-
Storlek: 200 ml
Vart? På salonger som har märket, tror även att det ska finnas på Åhléns city i Stockholm.
Betyg: 4/5 (priset drar ner lite på betyget)
Den blåaktiga krämen är peelingen och den vita är krämen. Visst är det svårt att förstå vad som menas med att scrubben skulle va en gel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna något snällt här, det gör min dag! =)
Jag svarar på kommentarer här i fortsättningen då det blir lättare för alla att hänga med i vad som sägs här då!