tisdag 22 oktober 2013

Viva la Diva Nudie Eyeshadow Collection

Nu i höst har svenska Viva la Diva släppt en palette med 12 ögonskuggor i den neutrala färgskalan. Paletten har 3 matta skuggor och 9 med skimmer. Själva paletten är gjord av tunn kartong och känns ganska rejäl, en liten spegel finns i locket. Det följer även med en dubbelsidig applikator med en skumgummi-ända och i andra änden en pensel. Den kändes inte så bra alls så den åkte i soporna, jag brukar alltid använda separata borstar.
Jag har swatchat skuggorna på bar hud. Skuggorna var mycket bättre än jag förväntade mig att de skulle vara, det var två stycken jag upplevde som aningen hårdare och svårjobbade än de andra. De skuggorna som var lite svårjobbade var nummer 6 och 11 från vänster. Alla de andra var väldigt lättjobbade och applicerade jämnt och fint. För 149 kr, som paletten kostar, tycker jag den är ett riktigt budgetkap och jag hade sprungit och köpt den.


Jag lade märke till att den liknar Naked2 från Urban Decay så jag gjorde en jämförelse lite snabbt.

Nudie längst ner och Naked2 högst upp. Här ser de väldigt lika ut.

Nudie uppe och Naked2 nere. Skugga nr 2 och 5 skiljer sig lite åt Naked2 är lite kallare i tonen.

Nudie uppe och Naked2 nere. Här skiljer skuggorna sig åt lite mer. Skugga nr 1 och 6 är väldigt mycket bättre pigmenterade i Naked2 men det var de jag upplevde som sämre i Nudie. Den svarta är faktiskt bättre i Nudie.

Jag skulle säga att har du den ena behöver du inte den andra och i detta fallet hade jag helt klart satsat på Nudie då den är väldigt mycket mer lättillgänglig för oss här i Sverige. Plus att den kostar en bråkdel av vad Naked2 gör. Den här har Viva la Diva verkligen lyckats bra med!

Here's a dupe of Naked2 palette from the Swedish brand Viva la Diva. It's really similar and costs only 149 swe kr. Really good job!

4 kommentarer:

 1. Jaa nog är de väldigt lika, kul att du gjorde en jämförelse. Jag är faktiskt intresserad av Nudie. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de var ju så lika och hade ju Naked2 så tänkte det kunde vara intressant :)

   Radera
 2. Jättekul att se. Jag skriver om fyra paletter i neutral färgskala idag. Nudie är dock inte med. Vart köper man viva la vida? Är det på Åhlens?

  Kram
  Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det :) Har Naked och Au Naturel de är super :)
   VLD finns på Åhléns, Lindex och här i Borås finns de även på Ica Maxi :)
   Kram :)

   Radera

Skriv gärna något snällt här, det gör min dag! =)
Jag svarar på kommentarer här i fortsättningen då det blir lättare för alla att hänga med i vad som sägs här då!