tisdag 18 oktober 2011

Derma Nord

För ett tag sen var jag på kurs hos Derma Nord och fick då med mig lite produkter hem att testa på. Har inte börjat prova dom än så tänkte ta tag i detta nu. Så om ett tag så kommer recensioner på dessa.

AHA och Jojoba scrub innehåller jojobakorn och mjölksyra, det betyder att detta är både en enzym och mekanisk peeling. Samtidigt som mjöklsyran ska ha blekande effekt på bruna fläckar, då den hindrar klumpbildningen av melanin i huden. Pris ca 165:- hos återförsäljare.

Liniment innehåller den eteriska oljan Vintergröna och även extrakt från Arnica. Det denna produkt gör är att den ökar blodcirkulationen lite längre ner i huden än vad tex. tigerbalsam gör, så man får inte den där brännande känslan. Men när blodcirkulationen nere i huden ökar så forslas mer slagg bort och man känner sig mer rörlig i tex axlar. Pris ca 195:- hos återförsäljare.

Hair and body shampoo Energy har eteriska oljor från Rosmarin, lavendel, citrongräs och enbär. Den har en fräsch och uppiggande doft. Derma Nord anser att du kan använda samma regöring till håret som till kroppen då det är hårbotten där håret produceras som skall vara i balans och därmed får man ett friskt och glansigt hår. Ska bli spännande att prova detta då jag är ganska skeptisk till hela idén. Pris 110:- för 250 ml hos återförsäljare.

Face Balm Neroli är en hård salva som man måste smälta mellan fingrarna. Den passar alla hudtyper, kan användas som klimatkräm vid tex skidåkning då den inte innehåller något vatten. Den verkar även lite utslätande. Den innehåller eterisk olja från neroli. Pris ca 130:- för 10 ml hos återförsäljare.

Derma Nord har sin produktion i Frillesås mellan Göteborg och Varberg, det var väldigt intressant att få se lite av tillverkningen av dessa produkter. Alla produkter är helt ekologiska och miljövänliga.

3 kommentarer:

 1. Aha och jojoba scrub låter spännande :) Och ekologiskt är ju ett plus!

  SvaraRadera
 2. peelingen är en av mina favoritprodukter! huden känns så himla fräsch efteråt :) gillar blandningen av aha-syran och jojoba :)

  SvaraRadera
 3. Honi: Ja hittills har den inte gjort mig besviken :)
  Josefine: Ja gillar den skarpt hittills :)

  SvaraRadera

Skriv gärna något snällt här, det gör min dag! =)
Jag svarar på kommentarer här i fortsättningen då det blir lättare för alla att hänga med i vad som sägs här då!