lördag 25 maj 2013

Jämförelse Madame Chic Soft Lips & Burt's Bees Lip Balm

För ett tag sedan sa jag att jag skulle jämföra Madame Chic's Soft Lips med min favorit Burt's Bees Lip Balm. Nu har jag testat dom båda noggrant under en period och såklart jämfört de två.

Madame Chic Soft Lips är ett läppbalsam som ska innehåller bland annat bivax, dubbelt UV-filter och vitamin-E. Det ska motverka torra och nariga läppar, motverka framkallandet av linjer och rynkor runt läpparna. 
Jag upplever det som "hårt" eller "trögt" när jag applicerar det, så det känns inte sådär mjukt och smörjande på läpparna. Däremot så blir mina läppar inte alls torra om jag applicerar detta två-tre gånger per dag. Eftersom det är så "trögt" så passar det utmärkt under läppstift eller glans som kräver att läpparna är återfuktade innan man applicerar dom. 
Priset på detta lilla sift är ca 220 kr, vilket är väldigt mycket, men det är otroligt drygt. Så vet jag att de som verkligen har besvär med torra läppar älskar detta. Men för min del så kommer jag inte att köpa det igen, på grund av att det gör inte så mycket för mig att jag är villig att betala 220 kr för ett stift till.

Burt's Bees Lip Balm with AcAi är det jag valde att jämföra Soft Lips med. Detta är ett läppbalsam som återfuktar läpparna bra, det är mer smörjet så det ger lite glans. Det känns mjukt och behagligt på läpparna. AcAi't gör att balmet innehåller mycket antioxidanter som oskadliggör fria radikaler, vilket betyder att även detta ska motverka linjer och rynkor runt läpparna. 
Priset på ett läppbalsam från Burt's Bees är ca 40 kr, vilket är fullt överkomligt. 
Detta blir vinnaren av dessa två för mig, priset är bra, det återfuktar läpparna och känns behagligt på läpparna. 
This is a comparison between Madame Chic's Soft Lips and Burt's Bees Lip Balm. 
Soft Lips is quite expensive for a lip balm, 220 kr, while Burt's Bees is about 40 kr. Soft lips is hard in the formulation and feel sort of dry on the lips, but the lips gets moisturized well. Burt's Bees moisturizes the lips good aswell and it feel softer and nicer on the lips. 
The winner of theese to is Burt's Bees in my book, because the price is good and it moisturizes the lips well. Soft lips does that too but for a much higher price, and I think it's a bit too much for a lip balm. 

2 kommentarer:

  1. Är nyfiken på Burt's Bees läppbalsam, får köpa det nån gång tror jag. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de är ju inte så dyra och så är de väldigt bra :)

      Radera

Skriv gärna något snällt här, det gör min dag! =)
Jag svarar på kommentarer här i fortsättningen då det blir lättare för alla att hänga med i vad som sägs här då!